Home » Fokdoel

Fokdoel

Onze fokdoelen op een rijtje:

1. Gezonde hamsters fokken. Het is ons doel hamsters te fokken die zo lang mogelijk leven en zowel van binnen als van buiten gezond zijn. Om dit doel te kunnen  behalen is het heel belangrijk dat ik up to date gehouden word over alle ukjes die hier geboren worden.

2. Lieve, tamme russen fokken. We vinden het erg belangrijk om met tamme dieren te fokken zodat de ukjes als het ware al van nature tam zijn. De ukjes worden bijna elke dag even opgepakt en vastgehouden zodat ze helemaal tam naar hun nieuwe baasje kunnen

3. Redelijk tot goed gebouwde russen fokken. Hoewel we weinig waarde hechten aan de bouw van de rusjes, zullen we nooit met een 'lelijke' rus fokken zolang we makkelijk aan goed gebouwde, tamme, gezonde dieren kunnen komen. Als ik moet kiezen tussen een gezonde, lelijke rus of een minder gezonde lijn die wel erg goed gebouwd is zal ik alle gevallen eerst voor de gezonde lijn kiezen.

4. Kleur. De kleur van de dieren vinden we het minst belangrijk. We vinden het erg leuk om verschillende kleurtjes in een nest te hebben en dit proberen we dan ook altijd te bereiken. Als dit echter niet lukt omdat een van de bovenstaande standpunten beter uitkomt met een kruising waar maar 1 kleur uit komt is het 'jammer, maar volgende keer beter'. We fokken totaal niet specifiek op donkere/lichtere tinten van bijvoorbeeld de kleuren wildkleur en mandarijn.

Wij fokken niet voor shows, maar om gezonde, tamme, en vooral lieve huisdiertjes te produceren. Dit is het speerpunt van onze hamstery. Bij de russen lijkt het wel alsof het overgrote deel van de hamstery's de bouw en kleur van de dieren het belangrijkste vind. Zolang ze oud genoeg worden om weer nageslacht te produceren is het goed. In de toekomst willen we proberen de leeftijd van de russen hoog te houden, al dan niet op te krikken. Een minimumleeftijd van 2 jaar lijkt me een mooi streven. Of dit ook gaat lukken is natuurlijk afwachten.

Maak een Gratis Website met JouwWeb